PD&M2012 / 2024
ERP vanaf ontwerp tot eindproduct  

Pakket structuur

In de vorige eeuw organiseerden wij gebruikersdagen. In Motel Haren (Gr.) werd een grote zaal gehuurd, lunch gereserveerd en vanuit alle hoeken kwamen de gebruikers van PD&M naar het Hoge Noorden om bijgepraat te worden over de noviteiten. Uiteraard met lichtbeelden tijdens de uitleg en ook met kroketten (vrij naar Wim Sonneveld) tijdens de lunch. Zelf de grootste concurrenten in de roestvaststaalbranche zaten dan vredig naast elkaar en wisselden PD&M ervaringen uit.

In deze eeuw niets van dat alles, maar wel Internet. Daarom voorbeelden van gebruik van PD&M 2012 op deze plaats. Wij willen proberen daarbij leeswaarde aan de gebruiker toe te voegen; dus af en toe gaan we even ongestructureerd de diepte in. En wij behouden ons het recht voor de ervaringen zonder verdere mededelingen uit te breiden.

 Op de volgende tabbladen treft u een korte uitleg aan van de pakketstructuur, ingericht naar functioneel gebied zoals dat verloopt vanaf ontwerp tot eindproduct in de Engineering to Order organisatie. Rode draad daarbij is om al in de ontwerp (CAD)-fase gestructureerd het product-specificatie / werkvoorbereidingstraject vast te leggen. Dit komt u al lezende vanzelf tegen. Dit is overigens een item dat anno 2020 nog steeds zeer actueel is: een ontwerper uitleggen dat gestructureerd documenteren (in de PD&M stuklijst) de vervolgtrajecten vleugels geeft in het metaalbedrijf. 

Meer weten of er mee spelen?

Bij downloads kunt u handleidingen en beschikbare documentatie downloaden.

Bij PD&M educatief bedrijf zijn voor een selecte groep geïnteresseerden modules en broncode beschikbaar.