PD&M2012 / 2024
ERP vanaf ontwerp tot eindproduct  

PD&M2012, Product Design & Manufacturing editie 2012 / 2024

deze website is het laatst bijgewerkt op 3 april 2024

PD&M2012/2024 is de herschreven en vernieuwde editie van ERP pakket PD&M editie 1987 en 1996; ooit onder MS-DOS, nu onder Windows 10, 11 op dezelfde NO-SQL database met DataDictionary Management. 

PD&M is ontworpen voor 'Engineering to Order' productiebedrijven welke gebruik maken van bouwgroep-technologie waarbij het tekeningpakket centraal staat, met directe interactie tussen autocad/inventor (r) en PD&M als ERPsysteem.

PD&M heeft zijn toepassing gevonden bij roestvaststalen tank- en apparatenbouw, machinebouw, bouw van trailers en tankopleggers, complete zuivelfabrieken, scheepsnieuwbouw en scheepsreparatie. Zowel in Nederland en België, bedrijven van 10 tot 250 medewerkers.

Naast de gewenste basisfunctionaliteit zit  de kracht van PD&M in haar filosofie: aandacht besteden daar waar dat nodig is vanuit de logistieke en financiële invalshoek. De bedrijfskundig georiënteerde lezer herkent hierin vast de 'Management by Exception' benadering). 

Een andere, meer pragmatische invalshoek is dat orders  qua complexiteit  automatisch opschalen  met de omvang van het tekening pakket. Dus kleine orders en grote orders in een mum van tijd verwerken om de 'productie-ballenbak' te optimaliseren, elk moment kunnen zien welke onderdelen aanwezig zijn of worden verwacht en kritisch koopdelen per direct opnemen in het inkooptraject. 

Kleine en grote ballen (lees productie orders) hebben we nodig om de hoeveelheid lucht (leegloop uren) in deze (productie)ballenbak zinvol te minimaliseren en zoveel mogelijk dekking uit de directe uren te halen. 


Indeling van deze website:


  • Bij 'nieuw' een korte indruk van de meest actuele lopende systeemontwikkeling,
  • Bij 'pakketstructuur' wordt heel summier uitleg gegeven van de functionaliteit,
  • Bij  'Downloads' treft u kopieën aan in pdf van de beschikbare handleidingen  en technische documentatie, specifiek voor PD&M gebruikers anno 2024, 
  • Bij 'historie' treft u het verhaal van de totstandkoming aan vanaf 1987 tot en met heden 2024.


Vragen kunt u stellen via het contactblad.  Op verzoek kan een demo of rondleiding geregeld worden voor bij PD&M passende noordelijke productiebedrijven.

.